Ankorna

Ankorna

Ankorna är en nystartad avdelning med familjescouting. Vi riktar oss till barn under åtta år som tillsammans med en eller flera vuxna på ett roligt och lekfullt sätt får möta scouting. Det blir ett sätt att träffa nya kompisar och uppleva äventyr tillsammans vuxna och barn.

Höstterminen 2023

Vad är familjescouting?

Familjescouting riktar sig både till barn och vuxen och här är det relationen mellan barn och vuxen som står i fokus. Barn och vuxna får gemensamma upplevelser och lär sig nya saker tillsammans. Tanken är att det ska vara enkelt och kravlöst att delta i Familjescouting.

Med Familjescouting öppnar vi upp verksamhet i kåren även för barn under 8 år.

För att skapa en känsla av gemenskap och samhörighet bland deltagarna har Familjescouting ett symboliskt ramverk som bygger på de två björnarna Parum och Magna. Namnen är på latin och betyder just liten och stor. De två björnarna representerar gemenskapen mellan liten och stor som är en av grunderna i Familjescouting.

{Familjescouting tillsammans}

Så funkar det

Vi ses utomhus ca en gång i månaden och lär känna naturen och varandra och lär oss saker som man har nytta av ute på äventyr. Till exempel hur man lagar mat på stormkök, sjukvård och vad man kan göra om man går vilse i skogen.

Vi använder oss av scoutmetoden anpassat för yngre barn.

Både barn och vuxna betalar en terminsavgift på 120 kr per person. Är du nyfiken på vad vi gör är du välkommen på ett möte för att se vad vi gör innan du betalar medlemsavgiften. Nya anmäler sig till frid.annika@gmail.com så att vi vet att du kommer.

Vad vi gör

Vi har olika teman på varje möte t.ex. lära känna, bygga bo, eld & värme, vilse osv.

Ett möte börjar kl 09:30 med en samling och följs sedan av olika aktiviteter eller lekar. När mötet är slut kl 11:30 finns möjlighet att stanna kvar och äta medhavd matsäck tillsammans för de som vill.

Tänk på detta

Varje barn måste ha med sig minst en vuxen, men det går bra att en vuxen har ansvar för flera barn. Den som deltar tillsammans med barnet kan vara en förälder, en mor- eller farförälder, släkting, vän till familjen eller en annan person som barnet känner sig tryggt med och har i sin närhet på något sätt.

Ledarna står för program och säkerhet.

Medföljande vuxna är en del av avdelningen och förväntas vara aktiva och hjälpa till att genomföra programmet. Vi gör detta tillsamman även om ledarna förbereder och planerar.

Har ni äldre syskon eller väldigt små småsyskon är de också välkomna, men programmet är anpassat för barn 2-7 år.

Vi är ute i flera timmar. Ta på ordentligt med kläder!

Hitta till oss Vi har våra möten i närheten av scoutstugan Oskarsborg (Enebybergsvägen 1).

Parkeringen uppe vid stugan är reserverad för ledare, scouter och föräldrar parkerar nere vid båtsmanstorpet.

Här är tips på några bra saker att ha med sig till våra möten

Ledare

Annika Frid 073 - 693 78 09
Patrik Frid 070 - 823 94 90
Marcus Henriksson 070 - 217 62 50
Johan Holmlund 072 - 211 34 40