Örsö 2011

Örsö 2011

Lördag

Lägret började med högsommarväder. Vi slog upp tälten, åt och badade i gassande solsken. På kvällen hade vi lägereld och skrålade så det ekade mellan öarna. Tyvärr blir det inga bilder under lägret för vi hittar inget ställe på ön med 3g-uppkoppling för Telia.

{Spararlager}

Söndag

Söndagen bjöd på duggregn och ett par kraftiga skurar. Tur att alla har byggt tak över sina matplatser så man kan sitta där och ha det bra!

Idag har vi seglat också - de mindre på bana på fjärden, medan de äldre navigerat runt grannöarna. Härlig, lagom vind!

Hoppas vi slipper mer regn, men det som kom var bra så att vi kan få elda.

Måndag

Solen sken och vinden blåste lagom. Det gick härligt fort att segla. Äventyrarna bogserade flottar med jollarna och snodde last från varandra. Kvällen ägnades åt sagoläsning i lägret.

{Aventyrartalt}

Tisdag

Idag kom spårarna ut och vi blev rätt många på lägret. De satte upp tält, surrade diskbänkar, lagade mat, badade och seglade som vi andra. Äventyrarna seglade på flaskpostjakt runt öarna och tränade navigering.

Nu är det härlig sommarkväll och fotogenlamporna sprider sitt varma ljus över lägret.

Onsdag

Vi vaknade till hällande regn, men efter frukosten sprack det upp och vi fick en fin förmiddag där de minsta seglade och de äldre övade kapsejsning och man överbord.

Efter lunch var det landtävling när vi fick göra kontroller som de äldsta ordnat. Sen bröt åskan och regnet loss, men då hade vi det bra under våra tak där vi grillade lax tillsammans. Kvällen avslutades med sång kring lägerbålet med alla hundra deltagarna.

Nu flyger fladdermöss över lägret och vi står och försöker se dem.

{Lagereld}

Torsdag

På förmiddagen provade vi att göra saker tillsammans i de avdelningar som kommer att bli till hösten. Spårarna seglade oppe, upptäckarna seglade tvåkrona och äventyrarna skapade teater.

Efter lunch packade spårarna samtidigt som de större ägnade sig åt man överbordövningar och sen jagade ballonger som spriddes över fjärden, vilket de tyckte var jättekul. De manövrerar riktigt bra och jagar med båtarna nära varandra utan kollisioner.

Ikväll känns lägret tomt när spårarna åkt hem och utmanarna är på äventyr bland grannöarna.

Hoppas ugglan som upptäckarna jagat bort i natt och som istället skrek i ledarlägret håller sig på någon avlägsen kobbe!

Fredag

Idag höll vi de årliga seglartävlingarna på förmiddagen. När man inte seglade satt man på lägerbålsudden och hejade. Vi avslutade med att grilla hamburgare och bananer med choklad.

Sen rev vi läger hela eftermiddagen och avslutade kvällen med lägerbål med sång, prisutdelning och uppträdanden. Mest imponderande var ett par eldkonstnärer som bollade med brinnande ting. Rent magiskt när alla var tysta och man bara hör eldens vinande omkring dem.

Lördag

Lägrets sista dag inleddes med frukost som vanligt och sen bar vi ner allt till lastbåten som skulle frakta hem lägerpackningen. Några ledare for hem med den, några utmanare seglade hem Gunilla - vår Vega, några tog Waxholmsbåten samtidigt som de flesta äventyrarna seglade hem tvåkronorna. Det blev en lång resa till Edsviken, men härlig slör i solsken.

{Hemsegling}

Nu är allt inlastat på Oskarsborg och i sjöboden. På onsdag kväll träffas vi och viker ihop alla tält som nu ligger uppackade. Välkommen!

{Lans_hem}