Sjöfåglarna

Sjöfåglarna

Välkommen till Danderyds Sjöscoutkårs avdelning för spårarscouter Sjöfåglarna.

Vi träffas tisdagar kl. 18.30 – 20.00 på Oskarsborg
(vid segling gäller 18.00-20.00).

Här hittar du bland annat vårt program och ledarnas kontaktinfo. Vi försöker uppdatera sidan med aktuell information löpande - så kolla här i första hand om det är något du undrar över. Du är förstås alltid välkommen att kontakta någon av ledarna. Vi ser fram emot en rolig och spännande termin!

Terminsprogram hösten 2018

Aug 28, tis Segling med andraåringar
Sep 4, tis Segling med andraåringar
Sep 11, tis Segling med andraåringar
Sep 18, tis Första dagen på ett nytt äventyr
Sep 25, tis Rustad för äventyr
Okt 2, tis Kitteln kokar
Okt 7, sön Båtupptagning & städdag av Oskarsborg (kårgemensamt)
Okt 9, tis Den flammande cirkeln
Okt 14, sön Rädda Östersjön (kårgemensamt)
Okt 16, tis Nödrop från skogen
Okt 23, tis Tillsammans är vi starka
Okt 30, tis UTGÅR - höstlov
Nov 6, tis Hemliga meddelanden
Nov 13, tis Utmaningarpå djupt vatten (simning Mörbybadet. Tag med badkläder, handduk, hänglås och pengar till entré. Barnen ska då simma 200m, detta är ett krav för att få segla optimistjolle i vår. Om ni föräldrar vet med er att ert barn inte kan simma så långt är vi tacksamma om ni följer med och hjälper till. Vi ledare är inte utbildade simlärare och kommer inte ha någon simundervisning. Om ert barn inte kan simma 200 meter så kommer ni behöva öva under vintern våren)
Nov 16-17, fre-lör Hajk på Oscarsborg, separat inbjudan kommer) Vi kör ifrån fredagskvällen kl 19:00 och avslutar på lördagen kl 11:00
Nov 25, tis UTGÅR - pga övernattning
Nov 27, tis Prövningar i mörkret
Dec 4, tis Äventyret får ett slut

Tänk på att det är olika tider och olika platser. Adresser till scoutstugan och segling finns på länken nedan.

Vi ser fram emot nya äventyr med alla barn!

Kom ihåg: Kläder efter väder, vi är ute varje möte! Flytväst när vi seglar.

Till de vuxna

Ledare

Josefine Linglöf 070-992 21 33
Andreas Halvarsson 070-318 94 55
Patrik Hellgren 070-827 82 79
Stefan Svanström 070-764 65 69
Carina Gleisner 076-045 82 62
Hans Johnsson 072-941 45 90

Värderingar

Scouting handlar i grund och botten om att vara en schysst kompis, det är något som alla scouter försöker leva upp till. Till vår hjälp har vi våra värderingar, som grundar sig i scoutlagen och vårt valspråk ”Var redo” och lösen ”Alltid redo”.

Det innebär att ”alltid redo” är som ett kvitto, ett svar eller en bekräftelse på att du är redo. Vad det betyder? Ja, man kan säga att det är som ett motto att leva efter. Att man som scout är redo att ställa upp, vara en schysst kompis och möta utmaningar som kommer i vår väg, nu och i framtiden.

I Scouterna lär vi oss nya saker genom att öva och samarbeta, och på så sätt förbereder vi oss på olika situationer – vi gör oss redo för ifall något skulle hända, stort som smått. Ifall en olycka händer vet vi vad vi ska göra. Ifall någon blir taskigt behandlad vet vi vad vi ska göra. Vi lär oss hur naturen fungerar och vad vi behöver göra för att den ska må bra. Vi är redo att möta svårigheter och ta ansvar men också att uppleva äventyr och träffa nya kompisar!

Scouterna ger över 70 000 barn och unga i Sverige och över 50 miljoner barn och unga i övriga världen chansen att uppleva äventyr tillsammans och växa som individer. Det innebär att vi varje dag bidrar till ett öppet samhälle präglat av mångfald och respekt.

Länkar